28.11.2023
KINGSTON WALLIN MUSIIKIN YSTÄVILLE LUVASSA HARVINAISTA HERKKUA – JJYLLI & KUOPPIS – MUSIC OF KINGSTON WALL -KONSERTTI HELSINGIN JÄÄHALLIIN 5.12.2024

5.12.2024 tulee kuluneeksi tasan kolmekymmentä vuotta siitä, kun lähtemättömän jäljen suomalaiseen rock-historiaan jättänyt Kingston Wall soitti viimeisen julkisen keikkansa. Merkkipäivän kunniaksi yhtyeen basisti Jukka Jylli ja rumpali Sami ’Kuoppis’ Kuoppamäki herättävät Kingston Wallin musiikin henkiin ainutkertaisella Music of Kingston Wall -konsertilla Helsingin jäähallissa. Konsertin lipunmyynti käynnistyy Lippu.fi:ssä tiistaina 5.12.2023 klo 9.  Jo tätä ennen vapautetaan pieni erä lippuja Levykauppa ÄX:n perjantaina 1.12. klo 9 alkavaan ennakkomyyntiin Kingston Wallin III-vinyylin ennakkotilanneille.

1990-luvulla kolme albumia julkaissut Kingston Wall soitti viimeisen julkisen keikkansa 5.12.1994 Helsingin Lepakkoluolassa. Kuluneet vuosikymmenet ovat kasvattaneet yhtyeen fanikuntaa entisestään, kun uudet sukupolvet ovat löytäneet Kingston Wallin musiikin. Niinpä päivälleen kolmekymmentä vuotta yhtyeen viimeisen keikan jälkeen järjestettävä JJylli & Kuoppis -Music of Kingston Wall -konsertti nähdäänkin jo isommissa puitteissa, Helsingin jäähallissa. Ainutlaatuisen illan aikana kuullaan kappaleita koko Kingston Wallin uran ajalta.

JJylli & Kuoppis – Music of Kingston Wall -konsertin kivijalan luovat itseoikeutetusti bändin alkuperäisjäseniin kuuluvat Jylli & Kuoppis. Heidän lisäkseen illan musiikillisen ydinryhmän muodostavat Jesper Anastasiadis (laulu, kitara ja perkussiot), Juhani Grönroos (kitara), Esa Holopainen (kitara) ja Mikko Von Hertzen (laulu, kitara ja perkussiot), joista kaikille Kingston Wallin musiikki on ollut merkittävässä roolissa muusikoksi varttuessa. Jäähallissa tämä taitavista ja monipuolisista muusikoista koostuva kuusikko soittaa omat versionsa Kingston Wallin biiseistä jamihenkeä sekä Kingston Wallin taiteellista perintöä kunnioittaen. Lue esiintymiskokoonpanon lyhyet biografiat sekä Kingston Wallin esittely täältä.

 Kingston Wallin musiikki ja tuo tiivis aikakausi omassa nuoruudessani 90-luvulla on värittänyt elämääni pysyvästi ja edelleen itseänikin yllättävillä tavoilla. Olen palannut usein vuoden 1994 joulukuisen Lepakon keikan tunnelmiin omia reaktioitani ihmetellen. Silloisen trion aika oli tulossa tiensä päähän, vaikka polkumme olikin vasta muutamaa vuotta aiemmin alkanut. Jäljelle jäi kuitenkin taika,  mitä vaalimme parhaamme mukaan – sekä silloin että nyt. Kuljetus tuolta Lepakosta tulevalle Jäähallin keikalle on kestänyt tasan 30 vuotta, ja ylpeydellä ja ilolla totean ettei musan ja taiteen arvo ole vuosikymmeninä ainakaan sulanut – päinvastoin se on elänyt vahvana ja omilla ehdoillaan sekä meidän sitä silloin tehneiden, mutta myös kaikkien siitä kiinnostuneiden mielissä, Sami Kuoppamäki sanoo.

Ainutkertaista Helsingin jäähallissa joulukuussa 2024 esitettävää JJYLLI & KUOPPIS – MUSIC OF KINGSTON WALL-iltaa edeltää valikoidut, kestoltaan lyhyemmät esiintymiset tulevan kesän festivaaleilla. Kokoonpano tullaan näkemään Turun Kesärauhassa, Joensuun Ilosaarirockissa, Kuopiorockissa sekä Helsingin Jytäkesä Go-Go:ssa. Jäähallin konsertin lipunmyynti alkaa 5.12.2023. Samana päivänä yhtyeen 1990-luvun livekuntoa pääsee ihastelemaan, kun yhtyeen virallisella Youtube-kanavalla julkaistaan Kingston Wallin Tampereen yo-talon vuoden 1993 keikka kokonaisuudessaan restauroituna.
Kingston Wall on ollut tänä vuonna ajankohtainen myös Robert Palomäen uudelleen miksaamien albumien tiimoilta. Alunperin vuosina 1992-94 ilmestyneestä albumitrilogiasta uudelleen miksatut ja masteroidut I ja II on jo julkaistu sekä vinyyli- että digiversioina, ja Tri-logyn uusittu painos ilmestyy maaliskuussa 2024. Lue lisää täältä.

Lataa mediakuvat täältä.

JJYLLI & KUOPPIS – MUSIC OF KINGSTON WALL
Helsingin jäähalli
To 5.12.2024

Liput alk. 69,90€ + tilausmaksut (alk. 1,50€ www.lippu.fi)
VIP-paketit alk. 149,00€ + alv
Lipunmyynti alkaa ti 5.12. klo 9.00 Lippupisteessä

Kokoonpano:
JJylli – basso
Kuoppis – rummut
Esa Holopainen – kitara
Juhani Grönroos – kitara
Jesper Anastasiadis – laulu, kitara ja perkussiot
Mikko Von Hertzen – laulu, kitara ja perkussiot

Konsertin promoottori:
Jake Hannula / Warner Music Live
jake.hannula@warnermusic.com 

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Nora Norrlin / Liekki Promotion
nora.norrlin@liekkipromotion.com