25.8.2023
EMMA-EHDOKAS ANI JULKAISI ODOTETUN DEBYYTTIALBUMINSA VIRGIN 

Nouseva pop-tähti, Emma-ehdokkuudellakin huomioitu ANI julkaisi tänään 25.8. odotetun debyyttialbuminsa Virgin. Albumi on upea 16 kappaleen kokonaisuus, josta löytyy mm. Spotifyn sijalle 7 noussut Vegasissa naimisiin feat. Nelli Matula sekä kultaa striimannut Odota. ANIn tunnistettava ja kansainvälinen pop-soundi kuuluu ja tuntuu albumin jokaisessa kappaleessa.

Albumin nimi Virgin on symbolinen nimi, joka edustaa sekä uuden alkua että artistin ikuista pyrkimystä ymmärtää itseään. Albumin vastaavana tuottajana toimii ANIn esikoissinglestä lähtien yhteistyötä tehnyt Aleksanteri Hulkko.

– Mul on ollu pitkä ja hyvin kivinen tie päästä käsiksi siihen kuka oikeesti oon. Olin teinistä lähtien aikuiseks asti suositun nuortenohjelman kasvo, jossa opin elämään tietynlaisen roolihahmon ja tietynlaisten odotusten alla. Virgin – mun debyyttialbumi – edustaa mulle intertekstuaalisesti matkaa pois tästä roolista. Virgin edustaa myös tajuamista siitä, että vaikka kokoajan opin itsestäni lisää, en silti edelleenkään täysin tiedä kuka oon, enkä välttämättä tule koskaan tietämään, ja se on ihmisyyttä. Oon pienestä pitäen aina jahdannut täydellisyyttä ja ’täydentymistä’, mutta Virginin teon aikana opin pikkuhiljaa päästämään irti tästä ajatuksesta, jonka takia on kokoajan vapaampi olo ja helpompi hengittää. Tästä myös nimi Virgin.

Levyntekoon osallistui iso jengi. Vastaava tuottaja Aleksanteri Hulkko, ja muut tuottajat Kim Mannila, Salahpolo, Tomi Tamminen, Yrjänä, Mikko Koivunen, Rasha Namrood, Leri Leskinen sekä minä itse. Biisit kirjoitin aikalailla itsekseni. Miksaukseen osallistuivat Alexander Clifford, Inka Uhmavaara, Jesse Vainio, Kalle Keskikuru, Arttu Peljo, Yrjänä ja Salahpolo. Masteroijina toimivat Svante Forsbäck, Alexander Clifford, Henkka Niemistö, Skywalk sekä Daniel Hagström. Levy-yhtiöpuolella levyä tekivät kanssani A&R Perttu Mäkelä sekä promoottori Noora Kärki. Sain tehdä kokonaisen albumin Suomen kovimpien ammattilaisten kanssa, ja tästä olen sydämeni pohjasta ikuisesti kiitollinen, kertoo ANI esikoisalbumistaan.

Albumin biisilista:
1. Rakkaudenkestävä
2. Valosta tehty
3. Tyttö sä oot tähti
4. Bestie (feat. Yrjänä)
5. Ei sanoja
6. Keltaiset lehdet
7. Stresseis (feat. Bizi)
8. Pakkomielle
9. Euforia
10. Vegasissa naimisiin (feat. Nelli Matula)
11. Marie Veronica
12. Liian myöhäst
13. Odota
14. Diablo (feat. whereismike & Pihlaja)
15. Nukkuva hukkuva (mikaelan interlude)
16. Mä en vaan tunne sua enää

Karismaattinen ANI on yksi tämän hetken mielenkiintoisimmista uusista artisteista. Poppari on sainattu Etenee Recordsille, jonka kautta hän julkaisi esikoissinkkunsa Pakkomielle syyskuussa 2020. Itse biisinsä säveltävä ja sanoittava 25-vuotias valittiin YleX:n vuoden 2021 Läpimurto-listauksen voittajaksi ja todellinen läpimurto tapahtui saman vuoden elokuussa, kun ANI hurmasi kuulijat duetoimalla Evelinan platinarajan rikkoneella ja radiolistan sijalle 15 kivunneella herkällä kappaleella Me ei kuuluta toisillemme. ANI oli ehdolla Vuoden musiikintekijä -kategoriassa tämän vuoden Emma Gaalassa ja hänen käsialaansa löytyy omien kappaleidensa lisäksi lukuisista muiden artistien hittibiiseistä. ANI on kirjoittanut kappaleita mm. Nelli Matulalle, Pihlajalle, Mikael Gabrielille ja JVG:lle.

Lataa promokuvat täältä.

ANI:
Instagram
TikTok
Spotify
warnermusic.fi/ani

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:
Noora Kärki / Warner Music Finland
noora.karki@warnermusic.com