16.6.2023
ILTA YLLÄTTÄÄ: DROPPASI KESÄISEN TUPLASINGLEN

Keikkakesän jo aloittanut Ilta yllätti tänään faninsa julkaisemalla kesäisen tuplasinkun. Edellisen Susi-singlensä toukokuun alussa julkaisseen Iltan uudet biisit sopivat kesän tunnelmiin hyvin: Iltan Lasse Piiraisen kanssa säveltämä ja Kerttu Suonpään kanssa sanoittama Häävalssi sekä Iltan, Kerttu Suonpään, Lasse Piiraisen ja Väinö Walleniuksen kirjoittama, kesäisen keinuttava Pura Vida -kappale. Häävalssi syntyi Iltan omiin häihin ja elämän iloa pulppuava Pura vida puolestaan Iltan oman tiimin kanssa Nuuksiossa.

– Multa on tullut viime aikoina ehkä vähän surumielisiä lauluja, ja mulla tuli vahva tunne, että haluan julkaista kesädropin biiseistä, joiden tahdissa voi myös tanssia – toisessa valssia ja toisessa salsaa. Haluan musiikillani aina välittää tunteita, ja ajattelin et nyt on aika julkaista jotain mikä tuo iloa ja energiaa, Ilta kertoo

– Häävalssin kirjoitin keväällä 2021. Mulla oli häät tulossa enkä ottanut paineita siitä, että tarviiko mun kirjoittaa sinne kappale. Ihanaahan se olisi mut tiesin myös, ettei paineen alla synny mitään. Yksi päivä pianon ääressä ”häävalssi” sai alkunsa. Kuuntelin sen ensimmäisen version just mun puhelimen sanelimesta ja hymähdin kun huomasin, ettei kappale ole oikeastaan hirveästi muuttunut sen jälkeen kun se syntyi. Tämä kappale on yksi kaikkien aikojen rakkaimmista, Ilta kertoo Häävalssi-biisin synnystä.

Iltan omissakin häissä kuultuun Häävalssi-biisiin on tehty myös hurmaava video, katso Juho Kilkin ohjaama video täältä.

– Singledropin toinen kappale Pura vida tarkoittaa puhdasta elämää. Se on sanonta mitä Costa Ricassa sanotaan oikeesti KAIKKEEN. Tämä kappale syntyi biisileirillä Nuuksiossa oman tiimiini  kanssa. Se oli alunperin balladi, kunnes yhtäkkiä suunta muuttuikin ja huomasimme olevamme ihan muissa maailmoissa tekemässä tanssibiisiä. Niinkuin tässä biisissäkin kaks rakastunutta on ihan omassa kuplassaan tanssimassa Costa Rican rannoilla, vaikka oikeesti ne tanssii olkkarissa <3, kertoo Ilta Pura Vidan synnystä.

Loppuun Ilta kertoo vielä hauskan tarinan Pura vida– biisin sanoitusten valmistelusta.

– Olin junassa matkalla Jyväskylään, kun palloteltiin Kertun kanssa kertsin lyriikoita Zoomissa. Kerttu heitti mulle kertsin puolivälin sanoitusidean ja musta sen rytmisyys oli niin huikea, että olin aivan fiiliksissä. Mä sanon aina ”sikakova tai sikahyvä” ja taisin sanoa sitä vähän liikaakin kaikessa innostuksessa, koska 15 minuuttia ennen Jyväskylään saapumista vieressä istunut hieman päihtynyt mies sano mulle tuohtuneena: ”sä oot koko junamatkan toistanut sikahyväsikahyvä voitko olla HILJAAAA” . Opin tältä junamatkalta, et ehkä en pidä enää lyriikkaistuntoja junassa. Oon siis pahoillani kanssamatkustajat, mut tästä tuli SIKAHYVÄ!

Näitä hetkiä varten -esikoisalbuminsa vuonna 2020 julkaisseen Iltan kakkosalbumi julkaistaan syksyllä 2023. Sitä ennen Suomen taitavimpiin solisteihin lukeutuva Ilta keikkailee ympäri Suomen bändinsä kanssa. Katso kaikki julkistetut keikat täältä.

Ilta on suomalais-saksalainen artisti, joka lumoaa vahvalla ja taipuvaisella äänellään. Aikoinaan Cheekin superhitiltä Sillat esiin noussut Ilta julkaisi odotetun debyyttialbuminsa Näitä hetkiä varten syksyllä 2020. Esikoisalbumi poiki Iltalle Vuoden tulokas -sarjan voiton vuoden 2020 Iskelmän Gaalassa sekä ehdokkuuden vuoden 2021 Emma Gaalassa. Vuoden 2021 alussa julkaistu Kelle mä soitan -kappale nosti Iltan kertaheitolla maan eturivin artistien joukkoon. Ilta sijoittui biisillä vuoden 2021 UMK:ssa kolmanneksi ja nyt Spotifyn ja radiosoittolistojen kärjessä komeillut kappale on kerännyt jo liki kahdeksan miljoonaa kuuntelukertaa yksinomaan Spotifyssä. Valovoimaisen Iltan vahvuus on kyky heittäytyä tunnelmasta toiseen. Artistina Ilta haluaa antaa kuulijoilleen sen, mitä musiikki on hänelle antanut: väylän tuntea tunteita laidasta laitaan ja käsitellä elämän iloja ja suruja.

Lataa mediakuvat täältä.
Kuvaaja: Troy Silva

Ilta:

Facebook
Youtube 
Spotify
www.warnermusic.fi/ilta

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Nora Norrlin / Liekki Promotion
nora.norrlin@liekkipromotion.com

Keikat:
Mikko Korpi / Warner Music Finland
mikko.korpi@warnermusic.com

Management:
Tina Jukarainen / Manage Me
tina@manageme.fi