26.5.2023
BEHM & OLAVI UUSIVIRTA DUETOIVAT KOSKETTAVALLA EROKAPPALEELLA – VIIMEINEN TANSSI ULKONA NYT

2020-luvun alun menestyneimpiin laulaja-lauluntekijöihin lukeutuva BEHM ja pitkänlinjan muusikko Olavi Uusivirta duetoivat tänään julkaistulla, eroa käsittelevällä Viimeinen tanssi -kappaleella. Uusi single on peräti kahdeksalla Emmalla debyyttialbumistaan palkitun BEHMin syksyllä julkaistavan Merkittävät erot -kakkosalbumin kolmas single. BEHM on säveltänyt, sanoittanut ja tuottanut kappaleen.

– Ihan ensimmäisissä haastatteluissani minulta kysyttiin, kenen kanssa haluaisin tehdä laulun ja vastasin Olavi Uusivirran. Viime syksynä sävelsin tällaisen kappaleen ja kuulin hänet siinä heti. Kirjoitin tekstiä ajatellen, mitä hän tässä sanoisi. Kun laulu oli valmis, lähetin sen Olaville saatesanoin, jotka menivät jotakuinkin näin: ’tein tämmöisen laulun ja oikeastaan nyt vain ilmoitan, että onpa ihanaa, kun tuut tähän laulamaan’ ja se oli siinä. Kaikki oli niin selvää!, BEHM kertoo yhteistyön synnystä.

BEHM nousi vuonna 2019 ilmiömäiseen suosioon heti debyyttisinglellään Hei rakas, joka nousi nopeasti julkaisustaan striimauspalveluiden ja radiolistan kärkeen. Lukuisia radiohittejä sisältävä ja viisinkertaista platinaa myynyt, nyt jo yli sata miljoonaa striimannut, Draaman kaari viehättää -debyyttialbumi nosti viimeistään artistin ennennäkemättömään suosioon ja koko kansan huulille.

BEHM palkittiin debyyttialbumistaan kahtena vuotena peräkkäin Vuoden myydyimmän albumin Emmalla, mikä on historiallinen saavutus. Albumi on rikkonut myös lukuisia muita ennätyksiä. BEHM voitti esimerkiksi albumillaan ensimmäisenä vuotenaan peräti seitsemän Emmaa, mikä on historiallinen määrä debytoivalle artistille. Lisäksi Draaman kaari viehättää on kaikkien aikojen eniten listaykkösviikkoja kerryttänyt kotimainen albumi.

22. syyskuuta päivänvalon näkevältä kakkosalbumilta on julkaistu aikaisemmin kaksi singleä: viime vuonna julkaistu, platinaa striimannut Ethän tarkoittanut sitä sekä tammikuussa julkaistu, niin ikään platinasingle Sata vuotta. Molemmat kappaleet ovat myös nauttineet suuresta radiosuosiosta ja Sata vuotta löytyykin edelleen 18 viikkoa julkaisunsa jälkeen radioiden kymmenen soitetuimman kappaleen joukosta.

Multilahjakas Olavi Uusivirta on julkaissut 20 vuotta kestäneen uransa aikana yhdeksän studioalbumia. Emma-palkittu artisti tunnetaan muun muassa hiteistä Nuori ja kaunis, On niin helppoo olla onnellinen, Kesäyön uni, Kultaa hiuksissa ja 2020.

BEHM KESÄ 2023

Pe 9.6. Kaarina, Saaristo Festivaali
La 17.6. Vesilahti, Laukon kartanon puisto
To 29.6. Helsinki, Allas Sea Pool
Pe 30.6. Kokkola, Mustakari Memories
La 1.7. Pori, Iskelmä Festivaali Pori
To 6.7. Kuopio, Kuopio Wine Festival
La 8.7. Lohja, Rantajamit
Su 9.7. Turku, Ruisrock
Ma 10.7. Pälkäne, Aitoon Kirkastusjuhlat
To 13.7. Oulu, Suomipop Festivaali
Pe 14.7. Jyväskylä, Suomipop Festivaali
La 15.7. Porvoo, Porvoon Viinijuhlat
Pe 21.7. Vantaa, Tikkurila Festivaali
La 22.7. Seinäjoki, Seinäjoen Vauhtiajot
Pe 28.7. Espoo, Espoon Viinijuhlat
La 29.7. Lahti, Headland
Pe 4.8. Turku, Logomon Terassikesä
La 5.8. Vaasa, Vaasa Festival

Lataa BEHMin ja Olavin yhteiskuvat täältä.
Kuvaaja: Tero Ahonen

BEHM:

Facebook
Spotify
warnermusic.fi/behm

Olavi Uusivirta:

Spotify

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:
Noora Kärki / Warner Music Finland
noora.karki@warnermusic.com

Keikat:
Mikko Korpi / Warner Music Live
mikko.korpi@warnermusic.com