18.8.2022
TEHOSEKOITIN VALMISTAUTUU VIIMEISEEN KEIKKAANSA!

Tänä kesänä paluun keikkalavoille tehnyt Tehosekoitin nähdään viimeistä kertaa lavalla Helsingin Jäähallin Hajua & Energiaa: Estradilla -konsertissa lauantaina 17.9.2022.

Jäähallin jäähyväiskeikalla luvassa on pitkä show, jonka aikana kuullaan musiikkia suomirockin merkittävimpiin yhtyeisiin lukeutuvan yhtyeen koko uran ajalta. Hajua & Energiaa: Estradilla -konsertissa bändin kesän keikoilla kehuja kerännyt lavashow viedään vielä muutamaa pykälää hulppeammalle tasolle. Luvassa on yhtyeen kertoman mukaan mm. pommeja ja silmänkääntötemppuja.

Tehosekoittimen lisäksi lavalla nähdään neljä taustalaulajaa, eli kasassa on yhdeksän henkinen showryhmä. Myös tekniikkaan on satsattu: värivalolaitteisto on 800000W, äänentoisto 240000W ja savutehosteet 45000 mikrosieverttiä.

 Helsingin jäähalli oli meille tärkeä areena nuoruudessa. Siellä käytiin katsomassa kaikki hevibändit ja nyt on mahtavaa päästä vetämään samaan mestaan ihan oma headlining-konsertti. Tätä seikkaa juhlistetaan lavasteissa ja muussa estetiikassa. Suunnitteilla on järjestää kunnon kokoontumisajot ystäville, tovereille ja rokuheimolaisille. Muistellaan yhteisiä aikoja, joihin Tehis on liittynyt ja rokataan sydämen kyllyydestä. Tämä on tosiaan ainakin toistaiseksi viimeinen keikka. Voi olla, ettei koskaan enää jatku. Ainakaan mitään jatkosuunnitelmaa meillä ei ole, Tehosekoitin kertoo.

Toimintansa vuonna 2004 lopettanut Tehosekoitin ilmoitti loppuvuodesta 2019 palaavansa keikkalavoille autenttisella aktiivivuosien kokoonpanollaan. Paluuta jouduttiin koronapandemian vuoksi odottamaan kesään 2022. Mutta odotus on palkittu. Tämän kesän festivaalikeikat ovat keränneet ylistäviä arvioita ja monen ikäinen yleisö on elänyt täysillä mukana.

Tehosekoitin on julkaissut uransa aikana kuusi studioalbumia ja on noussut yhdeksi suomirockin merkittävimmistä bändeistä. Yhtye tunnetaan mm. hiteistään C’mon baby yeahKaikki nuoret tyypitAsfaltti polttaaPillitä Elli pillitäMaailma on sunValonkantaja ja Hetken tie on kevyt.  Bändin biiseistä useampikin on ylittänyt striimauspalveluissa platinarajan. Lisäksi suositun yhtyeen kappaleita on kuultu television laulukilpailuissa ja laulettu toivelaulukirjoista.

Jos on tai ikinä ollut Tehiksen ystävä, nyt ehdottomasti kannattaa raahata etusormensa lippukauppaan ja sijottaa roposensa ainutlaatuiseen rock-tykitykseen. Sillä se on nyt tai ei koskaan.

Tehosekoitin 2022 on
Otto Grundström, laulu
Matti Mikkola, kitara
Hannu ’Hanski’ Kilkki, basso
Tero Sundell, rummut
Juha Kuoppala, koskettimet

Hajua & Energiaa: Estradilla 
Tehosekoitin
La 17.9.2022 Helsingin jäähalli
Ovet klo 18.00
Liput alk. 39,90€

Lehdistökuvat
Kuvaaja: Tero Ahonen

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Nora Norrlin / Liekki Promotion
nora.norrlin@liekkipromotion.com

Promoottori:
Samppa Hartikainen / Warner Music Live
samppa.hartikainen@warnermusic.com