1.4.2022
NELLI MATULA JULKAISI TULEVAN ALBUMINSA NIMIKKOKAPPALEEN KILTTI TYTTÖ

Nelli Matula tiedotti uudesta albumistaan tämän viikon alussa – Kuuntele jo ennakkoon kultaa myyneen levyn nimikkokappale Kiltti tyttö täältä!

Valovoimainen pop-artisti Nelli Matula tiedotti tämän viikon alussa somekanavillaan toisesta albumistaan Kiltti tyttö, joka julkaistaan 1.4. Yllätykset eivät jääneet siihen, sillä artisti julkaisi tänään faniensa iloksi albumin nimikkokappaleen. Flirttaileva ja tuotannollisesti hip hop -vaikutteinen single kätkee sisäänsä tekstin, joka nostaa esiin erityisesti naisten kohtaaman epäkohdan yhteiskunnassamme.

Oma kokemukseni on, että naisen täytyy aivan eri tavalla ikään kuin suojella mainettaan ja miettiä tarkkaan omia henkilökohtaisia valintojaan, esimerkiksi intiimejä ihmissuhteitaan. Tämähän on kaksinaismoralismia pahimmillaan ja tuntui tärkeältä nostaa tätä epäkohtaa esiin oman musiikillisen ilmaisun kautta. Biisiä kirjoittaessa fiilis oli tosi hyvä, vaikka välillä vähän poskia punottikin. Kappaleella on hauska, seksuaalisesti virittäytynyt nimi, mutta tulevalla albumikokonaisuudella ilmaisu kätkee taakseen paljon enemmän sävyjä“, Nelli Matula kertoo.

Tulevan albumin nimenä Kiltti tyttö liittyy laajemmin levyn teemaan, jonka keskiössä on perfektionismi ja erilaiset näkökulmat siitä, mitä kiltiltä tytöltä yhteiskunnassamme odotetaan. Jo ennakkoon kultaa myyneeltä albumilta on julkaistu tähän mennessä hitit SukupuuttoonLeluTulevaisuuteen ja Limbo.

Vuonna 2016 Lemmikki-jättihitillään suuren yleisön tietoisuuteen noussut Nelli Matula tunnetaan musiikkinsa lisäksi myös energisistä keikoistaan ja hänen singlejulkaisujen ympärille rakennetuista visuaalisista sisällöistä, joiden pääosassa ovat näyttävät tanssikoreografiat. Tänään julkaistun Kiltti tyttö -singlen visuaaleissa Nelli näyttää kykynsä tankotanssissa. Kiltti tyttö -videon voit katsoa kokonaisuudessaan täältä.

Nelli Matula somessa:
Instagram / Facebook

Lisätiedot ja haastattelut:
Mari Hautamäki
mari.hautamaki@umusic.com