31.3.2022
IDA PAUL & KALLE LINDROTH OVAT TAKAISIN UUDELLA SINGLELLÄÄN HYPOTEETTINEN KOIRA

Rakastettu duo Ida Paul & Kalle Lindroth julkaisevat reilu kahden vuoden tauon jälkeen uutta musiikkia. Duon edellinen oma julkaisu, platinaa myynyt, Vuonna nolla -albumi nousi maaliskuussa 2020 Suomen virallisen albumilistan ykköseksi ja sen kaikki kaksitoista kappaletta Suomen Spotifyn top50 –listan joukkoon. 1.4. julkaistava kolmannen albumin ensimmäinen single Hypoteettinen koira ihastuttaa kitarasoundillaan, joka tuntuu raikkaalta ja koukuttavalta. Kappaleen tuotannosta vastaavat duon taustalla jo pitkään työskennelleet Antti RZY Riihimäki ja Ilkka Wirtanen.

Hypoteettinen koira kertoo erosta, jota ei ole vielä tapahtunut. Ihmissuhdetta ylianalysoidessa voi koittaa hetki, kun ajatukset yhteisestä tulevaisuudesta lähtevät laukalle: ’Vaikka kaikki olisi nyt hyvin, mitä jos jokin asia muuttuu ja päädymme eroamaan? Miten siitä selvitään? Miten muumimukit menevät jakoon?’ Tarinan päähenkilöillä ei vielä ole yhteistä lemmikkiä, mutta kertoja pohtii kuumeisesti sitä kumman hoiviin ’hypoteettinen koira’ jäisi eron hetkellä.

Biisintekohetkellä mun kaveri oli puolisonsa kanssa muuttanut uuteen kotiin ja pariskunta oli hankkimassa ensimmäistä yhteistä lemmikkiä. Ajattelin, että tässähän voisi olla mielenkiintoinen aihio biisiin”, kertoo Ida.

Keskusteltiin studiolla pitkät pätkät ja päädyttiin sitä kautta kirjoittamaan meidän kolmannen levyn eka sinkku. Ensimmäiset isot yhteiset päätökset ihmissuhteessa tuntui samaistuttavalta aiheelta joka sisältää laajan kirjon tunteita; iloa, jännitystä, rakkautta, kaipuuta ja pelkoa”, Kalle jatkaa.

Ida Paulin & Kalle Lindrothin orgaaninen soundi ja samaistuttavat lyriikat ovat nostaneet tekijät viimeisten vuosien aikana Suomen musiikkikentän kärkinimiin. Duolla on katalogissaan liuta tuplaplatinaa, platinaa ja kultaa saavuttaneita singlejä, tuplaplatinarajan rikkonut Nää kaikki kertoo susta -debyyttialbumi ja platinan ylittänyt kakkosalbumi, neljä Emma-ehdokkuutta sekä loppuunmyydyt konserttisalit ja klubit ympäri Suomen. Duon suosituimpia kappaleita ovat mm. 10 miljoonaa striimanneet Hakuammuntaa ja Parvekkeella sekä tuplaplatinaa striimanneet Kupla ja Planeetat.

Lataa uudet promokuvat täältä!
Kuvaaja: Anni Hartikainen

Ida Paul & Kalle Lindroth juhlistavat uutta julkaisuaan kevätkiertueella, joka huipentuu uransa toistaiseksi isoimmalla, odotetulla keikalla Helsingin Jäähallin Black Boxissa 7.5.

Lippuja Black Boxin keikalle on vielä rajallinen määrä myynnissä Ticketmasterissa.

Ida Paul & Kalle Lindroth
Black Box, Helsingin Jäähalli
La 7.5.2022
Liput alk. 39,50€

Ida Paul & Kalle Lindroth:
Instagram
Facebook
warnermusic.fi/idapaul&kallelindroth

Lisätiedot: 
Noora Kärki / Warner Music Finland
noora.karki@warnermusic.com

Keikat: 
Kimmo Sundström / Warner Music Live
kimmo.sundstrom@warnermusic.com