18.1.2022
YOUNGHEARTED JULKAISI URANSA ISOIMMAN KAPPALEEN

Younghearted on yksi Uuden Musiikin Kilpailun 2022 finalisteista. Tänään julkaistu Sun numero -single esittelee bändin parin vuoden hiljaiselon aikana kehittyneen tuoreen soundin.

Samaistuttavalla tavalla rakkauden jälkeisistä kipeistä puolista: kaipuusta, epätoivosta ja katumuksesta kertova Sun numero on yhtyeen solisti Reeta Huotarisen käsialaa. “Rakkaus on ikivihreä aihe, mutta halusin kääntää käsittelytapaa ja tarttua aiheeseen katuvan ihmisen näkökulmasta. Tilanteesta jossa ero kaduttaa, mutta entinen kumppani on löytänyt jo uuden rakkauden vierelleen. Halusin astua sen epätoivoisessa tilanteessa olevan ihmisen kenkiin. Kun tekee kaikkensa saadakseen toisen vielä takaisin”, Reeta avaa.

Sun numero on ensimmäinen single yhtyeen tulevalta kolmannelta albumilta. Englanninkielisestä demosta alkunsa saanut biisi sai lopullisen muotonsa yhteistyössä laulaja-lauluntekijä Vilma Alinan sekä säveltäjä-tuottajien Joonas Kerosen ja Ilkka Wirtasen kanssa. Kunnianhimoinen sävellys ja biisin mahtipontiseksi kasvava tuotanto esittelee uudenlaisen puolen yhtyeestä:

“Biisi on hyvä suunnannäyttö siitä, mihin Younghearted on menossa. Olemme aikaisemmin tehneet akkarivetoista ja pienempää soundia. Nyt haemme alusta asti isompaa meininkiä”  bändin jäsen Atte Ranta kertoo.

Herkistä, akustiseen äänimaailmaan nojaavista kappaleistaan ja hurmoksellisista livekeikoistaan tunnetun Youngheartedin muodostavat laulaja Reeta Huotarinen sekä kitaristit Atte Ranta ja Emil Korkiakoski. Kolmikko perusti Youngheartedin vuonna 2015. Vuotta myöhemmin ilmestyi yhtyeen platinarajan ylittänyt debyyttialbumi NUORISYDÄN. Levyltä muistetaan muun muassa triplaplatinarajan (yli 12 miljoona toistoa) rikkonut hitti Hetkeksi. Bändi julkaisi kesäkuussa 2019 odotetun toisen albuminsa Vapaa, jota seurasi ehdokkuus Vuoden yhtye -kategoriassa vuoden 2020 Emma Gaalassa.

Uuden Musiikin Kilpailun voittaja ja Suomen seuraava Euroviisuedustaja valitaan 26.2.2022 Turun Logomon UMK22-tapahtumassa. Finaalilähetys nähdään ja kuullaan suorana Yle TV1:ssä, Yle Areenassa, Radio Suomessa ja Yle X3M:llä.

Kuuntele Sun numero tästä & katso lyriikkavideo täältä.
Lataa promokuvat täältä. Kuvaaja: Nelli Kenttä / Yle

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Stella Kylä-Liuhala / Warner Music Finland
stella.kyla-liuhala@warnermusic.com
040 5274 598

Keikat:
Niko Kovasin / Warner Music Live
niko.kovasin@warnermusic.com