5.1.2022
ERINILTÄ UUSI SINGLE PERJANTAINA – KAPPALE HEHKUU ILOA, ARMOA JA LEMPEYTTÄ

Viime vuonna kymmenvuotista taivaltaan sooloartistina juhlinut Erin julkaisee uuden singlen 7. tammikuuta. Uusi kappale Anna mun rakastaa on laulu herkkyydestä, rakastamisesta, luottamuksesta ja toiselle antautumisesta. Siitä, kuinka vaikeaksi koetun tilanteen ongelmallisuus kyseenalaistetaan ja tilalle saadaan iloa, armoa ja lempeyttä.

 Kappale käsittelee aihetta, joka on aikamoinen tabu ja täynnä maskuliinisia kliseitä. Se ei ole ihan niitä perinteisimpiä popbiiseissä esiintyviä teemoja, joten halusin haastaa itseäni ja kuulijoita ottamalla aiheen käsittelyyn. Biisiä tehdessä tajusin itsekin kuinka yksipuolinen yleinen asetelma on: naisen oletetaan olevan hitaasti lämpenevä, kun miehen taas ajatellaan alfauroksena olevan aina valmiina ohjakset käsissä. Oikeasti se ei mene niin, sillä kaikilla on välillä helpompaa ja välillä vaikeampaa heittäytyä – ja se on ihan ok. Valmis biisi on fiilikseltään aika hauska ja jopa kuuma, ja olen siitä älyttömän ylpeä, Erin kuvailee.

Erin on kirjoittanut Anna mun rakastaa -kappaleen Tiina Vainikaisen kanssa. Biisin ovat tuottaneet Jukka Immonen ja Rzy.

Erinin edellinen single Niinku koko ajan ilmestyi huhtikuussa 2021 ja se nousi suoraan radioiden soittolistoille sekä Spotifyn kuunnelluimpien kappaleiden joukkoon. Toukokuussa 2020 ilmestynyt paluusingle Yhtenä sunnuntaina kohosi nopeasti yhdeksi maamme soitetuimmista kappaleista sekä Spotifyssa että radioissa. Kuukausia Spotifyn top 50 -listalla pysytellyt Yhtenä sunnuntaina sai Radiomedian antaman Kuukauden radiobiisi -palkinnon syys- ja lokakuussa 2020, eli oli noina kuukausia radioiden kautta eniten suomalaisia tavoittanut kappale. Anna mun rakastaa, Niinku koko ajan ja Yhtenä sunnuntaina tulevat löytymään Erinin työn alla olevalta neljänneltä albumilta.

Persoonallisesta äänestään ja koskettavista tulkinnoistaan tunnetun Erinin ensimmäinen albumi Hunningolla julkaistiin 2011 ja levy on ylittänyt moninkertaisen platinan rajan yli 80 000 kappaleen myynnillä. Hänen toinen pitkäsoittonsa Sä osaat! on ylittänyt tuplaplatinarajan. Erinin edellinen albumi, kultarajan ylittänyt Seliseli, ilmestyi vuonna 2016, joten fanit odottavat jo malttamattomina uutta levyä.

Erinin somet 
Facebook
Instagram
TikTok
warnermusic.fi/erin

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Warner Music Finland / Aino-Kuutamo Uusitorppa
aino-kuutamo.uusitorppa@warnermusic.com

Keikat:
Warner Music Live / Mikko Korpi
mikko.korpi@warnermusic.com

Management:
Manage Me / Carla Ahonius
carla@manageme.fi