20.10.2020
WALTTERI TORIKAN UUSI ALBUMI SYNTYI LUOMAAN TOIVOA

Upeaääninen Waltteri Torikka julkaisee uuden Toivo-albumin 6. marraskuuta. Karismaattisen baritonin suunnitelmat vuodelle 2020 olivat aivan toisenlaiset, mutta koronapandemia laittoi kaiken uusiksi. Kalenteri tyhjeni ja maailma tuntui pysähtyvän. Pahimman lamaannuksen mentyä ohi Torikka huomasi löytävänsä iloa ja lohtua paitsi hiljalleen heräävästä luonnosta, myös musiikista. Lohduttomuuden, toivottomuuden ja näköalattomuuden kautta syntyi toivo.

Makasin lamaantuneena kotisohvalla tuijottaen televisiota. Elimme poikkeustilaa. Vastassa oli tuntematon, näkymätön vihollinen.Tein pitkiä kävelylenkkejä koirani Caruson kanssa ja mietin. Miten saisin pidettyä ajatukseni kasassa, mikä auttaisi minua selviytymään? Iloitsin puista, linnuista ja talven jälkeen lisääntyvästä valosta. Luonto ei lannistunut, vaikka itsestäni en ollut varma”, Torikka kertoo.

Näissä mietteissä syntyi marraskuussa julkaistava Toivo-albumi. Levyltä löytyy kaikkiaan kolmetoista uutta sovitusta. Mukana on sekä tunnettuja klassikoita (mm. Silta yli synkän virran, Sun särkyä anna mä en, Elämän nälkä, Myrskyn jälkeen, Rakastan sinua elämä ja Maailma on kaunis) että yksi aivan uusi, Waltterin itsensä säveltämä ja sanoittama kappale. Kaikki laulut ovat esittäjälleen erityisen läheisiä.

Haluan uskoa, että lähihistoriasta tutut ja turvalliset laulut, ja niiden uudet versiot tuovat toivoa ja antavat voimia katsoa tulevaan. Itse koin epävarmuuden keskellä laulujen sanoman sytyttävän toivon kipinän, ymmärtämään ystävyyden ja kiitollisuuden voiman. Jos tällaisia ajatuksia herää myös muilla, olemme onnistuneet”, Torikka sanoo.

Markus Pajakkalan tuottama albumi on äänitetty heinä-elokuussa Tampereella.  Levyllä musisoivat mm. Waltterin luottomuusikot pianisti Marko Hilpo, kitaristi Juha Savela, kontrabasisti Eero Ignatius sekä jousikvartetti. Elämä ikkunan takana -kappaleessa Waltterin kanssa duetoi kahdeksanvuotias Miri.

Toivo-albumi tulee myyntiin fyysisenä äänitteenä Lehtipisteen myyntipisteisiin 6.11.2020. Levyn lisäksi paketti sisältää albumia taustoittavan lehden, jossa on mukana myös Torikan erikoishaastattelu. Digitaalisena levy ilmestyy 27.11.2020. Albumin tiimoilta on suunnitteilla myös koko Suomen laajuinen kiertue, joka on tarkoitus järjestää keväällä 2021.

Waltteri Torikka on Suomessa ja ulkomailla uraa luova ooppera- ja konserttilaulaja. Platinaa- ja kultaa myyneitä albumeita sekä listaykkösiä julkaissut Torikka on esiintyjänä kotonaan yhtä lailla suurilla areenoilla kuin intiimeissä konserttisaleissa. Monet muistavat hänet Tähdet, tähdet -voittajana, ja tänä syksynä hän on esiintynyt Kansallisoopperan lavalla Covid fan tutte -oopperassa yhdessä Karita Mattilan ja suomalaisten tähtien kanssa.

Mediakuvat (Meeri Koutaniemi) täältä.

Seuraa Waltteri Torikkaa:
Facebook
Instagram
warnermusic.fi/waltteritorikka

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt: 
Nora Norrlin / Liekki Promotion
040 846 0116 / nora.norrlin@liekkipromotion.com