17.8.2020
ARTTU WISKARILTA ODOTETTU VIIDES ALBUMI ENSI VIIKOLLA

Arttu Wiskarin uutta studioalbumia on odotettu pitkään. Elokuun 28. päivä julkaistava artistin uran viides levy Suomen muotoisen pilven alla ei petä odotuksia: se on monipuolinen ja takuuvarmaa arttuwiskaria. Kappaleissa palataan tavallaan juurille, sillä mukana on paljon tuttua Arttu Wiskarin uran alkutaipaleelta, mutta myös sopivasti uutta.

Albumilta löytyy muun muassa Tuntemattoman potilaan jatko-osa. Biiseissä tulee olemaan hyvää ja nostalgista fiilistä sekä paljon muistoja. Tuotannollisesti levy on monipuolinen. Meillä on aina ollut projektissamme oma hovituottaja, mutta tällä kertaa koko Mökkitie Recordsin tuottajatiimi on osallistunut proggikseen, Arttu kertoo Mika Laakkosen, Henrik Talan ja Timo Ruokolan tuottamasta albumista.

Levyltä löytyvät jättihitit Meidän biisi, Suomen muotoisen pilven alla, Tässäkö tää oli? feat. Leavings-Orkesteri – sekä seitsemän täysin uutta kappaletta.

Tekijäpuolella kappaleiden taustalla vaikuttaa edelleen vahvasti alusta asti mukana ollut Janne Rintala. Muutamissa biiseissä on ollut myös vierailevia kirjoittajia: Mika “AH” Haapasalo, Kaisa Korhonen ja Jonas Olsson.

Arttu Wiskarin tuoreen albumin nimikappale Suomen muotoisen pilven alla on ollut jymymenestys: se on ylittänyt Spotifyssa tuplaplatinarajan ja sen lyriikkavideollakin on Youtubessa yli 8 miljoonaa katselukertaa. Kappale oli vuoden 2019 soitetuin radiobiisi Suomessa. Leavings-Orkesterin kanssa tehty single Tässäkö tää oli? ei kalpene edeltäjänsä rinnalla. Arttu teki kappaleella henkilökohtaisen ennätyksen: se on ensimmäinen hänen biiseistään, joka on noussut Spotifyn top 50 -listan ykköseksi! Singlen musiikkivideolla on Youtubessa 3,5 miljoonaa katselua.

Tänä kesänä Arttu Wiskarin ensimmäisen singlen Mökkitien julkaisusta tuli kuluneeksi kymmenen vuotta. Lopullisesti hän lauloi tiensä suomalaisten sydämiin vuotta myöhemmin ilmestyneellä esikoisalbumillaan Arttu Wiskari. Suuren yleisön artisti on hurmannut muun muassa ohjelmissa Tähdet, tähdet ja Vain Elämää. Arttu Wiskarin tunnetuimpia hittejä ovat edellämainittujen lisäksi muun muassa  Tuntematon potilas, Sirpa, Kahvimaito, Mökkitie ja Meidän biisi.

Uuden albumin julkaisua juhlitaan Helsingissä Allas Sea Poolin keikalla 4. syyskuuta. Lippuja tapahtumaan voi ostaa täältä!

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Warner Music FInland, Aino-Kuutamo Uusitorppa
aino-kuutamo.uusitorppa@warnermusic.com

Keikat:
Warner Music Live, Matti Kaunisvesi
matti.kaunisvesi@warnermusic.com