14.8.2020
DIANDRAN HERKKÄ KOTI-SINGLE PÄÄTTI PITKÄN JULKAISUTAUON

Jo vuonna 2016 hahmottunut biisi kypsyi uuden lyriikan ja Diandran tekemien viuluosuuksien kautta entistä merkityksellisemmäksi

Viime vuosina keikkailuun ja useisiin biisivierailuihin keskittynyt Diandra julkaisi tänään usean vuoden tauon jälkeen oman uuden singlensä! Kaikista suoratoistopalveluista löytyvä ja Spotifyn Uuden suomalaisen musiikin listan kannestakin löytyvä Koti-biisi sai alkunsa jo vuonna 2016 pidetyissä sessiossa, jossa olivat mukana Diandran lisäksi OP Vuorinen ja Mats Takila. Viime vuonna Mats ja Diandra selailivat jo olemassa olevia biisejä ja totesivat tämän olevan kerta kaikkiaan liian hyvä heitettäväksi roskikseen. Uudet sanoitukset annettiin Timo Kiiskisen tehtäväksi.

”Nyt koronakeväänä kalentereiden tyhjennyttyä keikoista istuin Matsn studiolla, kerrankin ilman kiirettä, löysimme tämän kappaleen, ja biisi oli meistä kummastakin vieläkin törkeän hyvä. Jo 2016 biisin melodiasta tuli tosi tarttuva, mutta emme saaneet sanoituspuolta millään istumaan. Nyt Timon taikasanoilla kaikki loksahti kohdilleen”, Diandra kertoo.

Diandra sävelsi, sanoitti ja soitti myös kappaleen viuluosuudet uusiksi, ja Koti syntyi uudelleen.

”Biisin sanoitus on täysin mun elämästäni, ja rakastan sen sanomaa. Keikkailen paljon, joten vietän ison osan ajastani hotelleissa ja tien päällä. Tykkään matkustaa, ja tuntuu hyvältä lähteä ’karkuun’ omasta kodista ja ajatella, että tänään majoitun uuteen paikkaan, joka on sen hetkinen kotini. Yhtä hyvältä tuntuu myös palata omaan kotiin.”

Diandra nauttii suuresti siitä, että saa tavata uusia ihmisiä uusissa maisemissa. Vapauden kaipuu on kova.

”Tämän kevään aikana tuli eteen ensimmäistä kertaa hetki, kun kaikki pysähtyi, ja oli suorastaan pakko viettää kotona 24/7. Oli siis vain yksi koti, se oli pysäyttävää.”

Vuodet artistina ovat osoittaneet, että kodin voi tehdä minne vaan, sillä koti on siellä missä sydän on.

”Toiselle on oma asunto, toiselle koti löytyy toisesta ihmisestä. luonnosta tai työstä. Biisin sanoin; koti on siellä ’minne ikinä painan mun pään'”.

Diandra toivoo kappaleen puhuttelevan kuulijoita, ja palo päästä esittämään biisiä myös livenä on luonnollisesti kova. Hän on mukana myös tänä syksynä Ylen Elämäni biisi -televisio-ohjelmassa.

”Kaipaan keikkoja kovasti, ja tiedän, että joku päivä ne mun toiset kotini, hotellit, takahuoneet – ja se kaikista rakkain, esiintymislava – ovat taas jalkojeni alla”, Diandra toteaa.

Seuraa Diandraa somessa:
Facebook
Instagram

Keikat:
Mikko Korpi / Warner Music Live
mikko.korpi@warnermusic.com