19.11.2019
SAARA AALLON ODOTETTU JOULULEVY JULKAISTAAN HUOMENNA

Urallaan pääosin englanninkielistä popmusiikkia julkaissut ja sen tiimoilta niin Suomessa kuin muuallakin Euroopassa keikkaillut Saara Aalto julkaisee huomenna uuden, pääosin suomenkielisen albumin Fairytale -Joulun taikaa. Arto Ruotsalan tuottama levy sisältää Saaran omia joululaulusuosikkeja, dueton Michael Monroen kanssa sekä kaksi täysin uutta kappaletta. Esimakua albumista on saatu marraskuun alussa julkaistujen singlejen Koska et oo täällä enää ja Tähdet, taivas ja sä muodossa.

Mun edellinen joululevy Enkeleitä – Angels julkaistiin vuonna 2011 ja siitä lähtien fanit ovat toivoneet uutta joululevyä. Nyt vihdoin oli oikea aika! Alkuvuonna tekemäni Dancing on Ice -show vei minut hyvin talvisiin tunnelmiin; siitä oli helppo jatkaa kesällä joululaulujen levyttämistä, Saara kertoo.

Idea levystä syntyi, kun Saara oli viime joulun aikaan Englannissa syömässä paikallisen managerinsa Kalvin Ryderin kanssa ja ihastui ravintolassa soineeseen, itselleen tuntemattomaan joululauluun. Kävi ilmi, että kappale oli yksi Brittien suosituimmista joululauluista, Fairytale of New York. Sekä Kalvin että levyn vastaajaksi tuottajaksi myöhemmin pestattu Pete Eklund visioivat toisistaan tietämättä kappaleeseen Saaralle duettokumppaniksi Michael Monroen. Näin Saaran ja Monroen jo seitsemän vuotta puheena ollut idea yhteisestä duetosta toteutui viimein. Kappale antoi myös lopulta idean koko levyn nimeen Fairytale – Joulun taikaa.

Albumilta löytyy muun muassa kappale Be Still My Soul, joka on englantilainen virsi, jonka melodia on lainattu Sibeliuksen Finlandiasta. Vuosien varrella Saaran tavaramerkiksi ovat muodostuneet monikieliversiot ja levyltä löytyykin maailman suosituimpiin joululauluihin lukeutuva Jouluyö, juhlayö kahdellakymmenellä kielellä. Tämän lisäksi albumilla kuullaan esimerkiksi versiot kappaleista Taivas sylissäni, Maa on niin kaunis, Walking in the Air ja singlenäkin julkaistu Koska et oo täällä enää, jonka Saaran on tehnyt yhdessä puolisonsa Meri Sopasen kanssa.

Saara Aallon kirkkokiertue Fairytale – Joulun Taikaa alkaa Mikkelistä 2. joulukuuta, kulkee halki Suomen ja päättyy Savonlinnaan 21. joulukuuta. Seitsemäntoista konsertin kiertuetta edeltää edeltää tänään Järvenpäässä Krapin pajalla järjestettävä levyn julkaisukonsertti. Siellä kuullaan albumin kappaleet livenä jo ennen sen ilmestymistä. Konsertissa on lisäksi mukana spesiaalikokoonpano ja yllätysvieraita, joita ei itse kiertueella nähdä.

Huomenna julkaistavan Fairytale – joulun taikaa -levyn lisäksi Saara julkaisee kansainväliselle yleisölleen Fairytale-EP:n 29.11.2019.

Seuraa Saara Aaltoa somessa: 
Facebook
Instagram

Kiertueen promoottori: 
Niina Jalonen / Warner Music Live
niina.jalonen@warnermusic.com

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:
Nora Norrlin / Liekki Promotion
nora.norrlin@liekkipromotion.com