3.5.2019
SAMULI EDELMANNILTA SYKSYLLÄ UUSI ALBUMI JA KONSERTTISALIKIERTUE

 

Samuli Edelmannin rakastettu Vaiheet-albumi saa jatkoa ensi syksynä, kun Vaiheet 2 -levy ilmestyy. Uusi albumi perustuu edeltäjänsä tavoin Samuli Edelmannin isän Toni Edelmannin säveltämiin lauluihin. Albumin julkaisua seuraa Järvenpäästä 11. lokakuuta alkava Vaiheet-konserttisalikiertue, jolle Samuli Edelmann lähtee Jukka Perkon ja Matti Paadelman säestämänä. Neljätoista konserttia käsittävän Vaiheet-kiertueen liput tulevat myyntiin 8. toukokuuta. 

Olen odottanut tätä tapahtuvaksi jo toistakymmentä vuotta. Tekstit ja kappaleet tuntuvat läheisemmiltä kuin koskaan. Tunnetta vahvistaa entisestään se, että Toni ei ole niitä täällä enää kuulemassa, Samuli sanoo. 

Samuli Edelmann julkaisi isänsä Toni Edelmannin säveltämistä lauluista koostuvan Vaiheet-levyn vuonna 1997, jolloin haave isän laulujen levyttämisestä oli ehtinyt hautua jo pitkään. Leri Leskisen ja Pekka Witikan tuottaman albumin sävellykset perustuivat eurooppalaisten runoilijoiden kuten Goethen, Hessen, Denisovin ja Shakespearen teksteihin. Toni Edelmannin laajasta tuotannosta jäi klassikkoteoksia ensimmäisen Vaiheet-levyn ulkopuolelle, ja Samuli on tasaisin väliajoin ilmaissut halunsa levyttää lisää isänsä kappaleita saman otsikon alla. 

Nyt hetki on oikea ja Vaiheet 2 näkee päivänvalon syksyllä 2019. Levyn tuottaa edellisen tavoin Leri Leskinen, instrumentaatioista sekä sovituksista vastaavat Jukka Perko ja Matti Paatelma. Levyllä kuultavat kappaleet ovat Toni Edelmannin sävellyksiä, tekstit ovat pääosin eurooppalaisten runoilijoiden. Tällä kertaa mukana on myös suomalaisia tekstejä muun muassa Arto Melleriltä, Einari Vuorelalta ja Aale Tynniltä.   

Samuli Edelmann – Vaiheet 

pe 11.10. Järvenpää, Järvenpää-talo
la 12.10. Seinäjoki,  Seinäjoki-sali 
ke 16.10. Jyväskylä,  Paviljonki
to 17.10. Kokkola,  Snellman-sali
pe 18.10. Ylivieska,  Akustiikka
la 19.10. Turku, Kaupunginteatteri
ke 23.10. Lahti, Sibeliustalo
to 24.10. Lohja, Laurentius-sali
pe 25.10. Hämeenlinna, Verkatehdas
la 26.10. Oulu, Pohjankartano
la 2.11. Kuopio, Musiikkikeskus
pe 8.11. Helsinki, Finlandia-talo
la 9.11. Espoo, Tapiolasali
su 10.11. Vaasa, Kaupunginteatteri

Konsertit alkavat kello 19.00
Liput alkaen 34,50€
Kiertueen liput myynnissä keskiviikkona 8.5.2019 klo 9.00 Ticketmasterissa, Lippupisteessä, Lipputoimistossa ja Netticketissä.

Seuraa Samuli Edelmannia somessa:
Facebook
Instagram

Promoottori:
Samppa Hartikainen / Warner Music Live
samppa.hartikainen@warnermusic.com  

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:
Nora Norrlin / Liekki Promotion
nora.norrlin@liekkipromotion.com