28.11.2018
KULTAA JA PLATINAA VUOSITUHANNEN VAIHTEESSA YMPÄRI EUROOPPAA MYYNYT BOMFUNK MC’S PALAA FESTARILAVOILLE ENSI KESÄNÄ

Freestyler-hitistään tunnetun yhtyeen ensimmäisen albumin julkaisusta tulee ensi vuonna kuluneeksi 20 vuotta ja juhlavuoden kunniaksi bändi heittää tulevana kesänä kuusi festivaalikeikkaa. Ensimmäisen kerran RaymondGismo ja Jaakko Salovaara nousevat lavalle RMJ:ssä kesäkuun 21. päivä. Festivaalien ennakkoliput ovat nyt myynnissä Tiketissä ja Lippu.fi:ssä.

Komeetan lailla Euroopan popmarkkinoille vuosituhannen vaihteessa nousseen Bomfunk MC’s -yhtyeen In Stereo –esikoisalbumin julkaisusta tulee ensi vuonna kuluneeksi kaksikymmentä vuotta. Albumilta irrotettu Freestyler-single nousi listaykköseksi yhdessätoista eri maassa ja oli vuonna 2000 Euroopan myydyin single. Nyt tämä yhä Suomen kansainvälisesti menestyneimpiin yhtyeisiin lukeutuva bändi juhlistaa kaksikymmenvuotismerkkipaaluaan palaamalla ensi kesänä keikkalavoille alkuperäiskokoonpanossaan. Kesän 2019 keikoilla Raymondin ja Gismon lisäksi lavalle nousee yhtyeen tuottajana alusta asti toiminut JS16 (Jaakko Salovaara). Bomfunk MC’s heittää ensi kesänä kuusi festivaalikeikkaa.

Uransa aikana kolme albumia julkaissut Bomfunk MC’s on viettänyt hiljaiseloa toistaiseksi viimeisimmäksi jääneen vuoden 2006 kiertueensa jälkeen. Raymond on viettänyt perhe-elämää Belgiassa, Gismo on tehnyt DJ-keikkaa Suomessa ja Jaakko Salovaara on puolestaan keskittynyt sävellys- ja tuotantotöihin. Mies on nikkaroinut biisejä USA:n, Saksan ja Aasian markkinoille sekä tehnyt töitä lukuisten suomalaisten artistien kanssa (mm. JVG, Anna Abreu, Robin, Kashmir, Reino Nordin, Mikael Gabriel, Teflon Brothers ja Pete Parkkonen). Viime kesänä julkaistiin lisäksi uusi JS16 biisi ’Gateway 1999’.

Nyt tämä kolmikko odottaa tulevia keikkoja jo malttamattomana ja ennakkovalmistelut on jo aloitettu. Luvassa tulee olemaan päivitetty ja näyttävä Bomfunk MC’s -show.

On mahtavaa päästä ensi kesänä keikoille Bomfunk MC’s:n kanssa. Nyt on edellisiin kiertueisiin verrattuna uudet puitteet tehdä tätä –ja koen että myös meillä on entistä enemmän annettavaa. Yritämme saavuttaa yhteisiä hekumahetkiä yleisön kanssa –ja nauttia joka hetkestä”, sanoo bändin keulakuvana tunnettu Raymond. ”Olen aivan fiiliksissä itsekin. Onhan se nyt siistiä lähteä näiden kavereiden kanssa taas tien päälle”, hehkuttaa dj-keikkoja Suomessa heittänyt Gismo. Myös taustavaikuttajan roolista esiintymiskokoonpanoon hypännyt Jaakko Salovaara on tohkeissaan ”Odotan ensi kesää todella malttamattomana. Vuosituhannen vaihteessa toimin tuottajana ja biisinkirjoittajana ja minulta jäi kaikki keikkakokemukset ja maailman kiertämiset väliin. Nyt pääsee mukaan, odotan sitä todella innoissani”.

Katso Miikka Lommin ohjaama Freestyler –video täältä.

BOMFUNK MC’S KESÄN 2019 FESTIVAALIKEIKAT

21.6. Rauma, RMJ
22.6. Jämsä, Himos Juhannus
11.7. Vantaa, Tikkurila Festivaali
12.7. Jyväskylä, Suomipop Festivaali
13.7. Oulu, Suomipop Festivaali
3.8. Seinäjoki, Solar Sound Festival

Bomfunk MC’s
Vuonna 1998 perustettu Bomfunk MC’s on yhä yksi Suomen kaikkien aikojen kansainvälisesti menestyneimmistä yhtyeistä. Oman musiikillisen tyylinsä kehittäneen bändin esikoislevy In Stereo julkaistiin vuonna 1999 ja siltä irrotettu Freestyler-hitti nosti yhtyeen nopeasti isoksi ilmiöksi eurooppalaiseen popmaailmaan. Kappale oli vuonna 2000 Euroopan myydyin single ja listaykkönen yhdessätoista eri maassa. Kultaa ja platinaa ympäri maailman vuosina 1999-2002 myynyt Bomfunk MC’s julkaisi uransa aikana kolme albumia, joista viimeisin on ilmestynyt vuonna 2004. Freestylerin lisäksi Pohjoismaissa, Baltiassa, UK:ssa, Saksassa, Itävallassa, Portugalissa, Espanjassa, Ranskassa, Hollannissa, Belgiassa, Tšekissä, Puolassa, Kreikassa, Italiassa, Arabiemiraateissa, Australiassa, Uudessa Seelannissa ja Venäjällä keikkaillut yhtye muistetaan hiteistään Uprocking Beats, B-Boys & Fly Girls ja Something Going On. Useilla Emma-pysteillä palkittu ja MTV Europe Music Awardsin parhaan pohjoismaisen yhtyeen palkinnon vuonna 2000 pokannut Bomfunk MC’s on ollut esikuva monelle nykyräppärille sekä merkittävä breakdance-kulttuurin lanseeraaja Suomessa.