Saimaa

Saimaa valmistelee parhaillaan uutta albumia , Saimaa uutta musiikkia kuullaan Yle Teeman Urheilu-Suomi sarjassa soundtrackina. https://yle.fi/uutiset/3-9924366

Urheilu-Suomen soundtrack ilmestyy loppuvuoden 2017 aikana. Saimaa aikoo esittää niitä tulevaisuudessa myös livenä.

Vuoden 2015 Emma Gaalassa vuoden tuottajaksi valitun Matti Mikkolan Saimaa-yhtye julkaisi uuden albumin 30. lokakuuta. Kymmenestä cover-versiosta koostuva albumi on tulosta Mikkolan maaliskuussa järjestämästä jamisessiosta. Suurin osa kappaleista on instrumentaaliversioita. Spontaanista jamisessiosta syntyi energisiä ja jopa psykedeelisiä orkesteriteoksia hämmentävän erityyppisistä kappaleista. Albumilta löytyy kappaleita muun muassa Jussi HakuliseltaRoger Whittakerilta, Ted Nugentilta ja Esa Pakariselta.

– Alkuun meidän oli tarkoitus vain jamitella omaksi iloksi. Lopulta päädyimme tekemään albumillisen valmiita sovituksia. Levy on ihmeellinen erilaisten sattumusten summa. Lopputulosta kuunnellessa toisinaan äimistelee, että soitimmeko me tuon todella itse. Viimeistään tämän levyn jälkeen olen varma, että parhaat jutut yllättävät tekijänsäkin, Matti Mikkola kommentoi albumia.

Matti Mikkolan sävellyksistä koostunut Pepe & Saimaa -albumi oli yksi vuoden 2014 puhutuimmista albumeista. Se oli poikkeuksellinen arvostelumenestys ja sitä on myyty reilusti yli kultalevyrajan. Vuoden 2015 Emma Gaalassa albumi tai sen tekijät saivat neljä Emma-palkintoa: Vuoden tuottaja (Matti Mikkola), Vuoden rock-levy, Vuoden mieslaulaja (Pepe Willberg) sekä Kriitikoiden valinta.

Muita palkintoja olivat muun muassa Femma-Femma 2015 (Matti Mikkola), Musiikki & Media Industry Awardsien Vuoden kunniamaininta sekä Radio Helsingin Vuoden levy.

Facebook

Keikat 2018

 • Pe 20.7.
  • Tampere, Uusi Tampere -festivaali
 • La 28.7.
  • Joroisten Musiikkipäivät
 • To 30.8.
  • Helsinki, Juhlaviikot, Huvila-teltta

Yhteystiedot

Keikkamyynti

 • Niina Jalonen
  Email
  040 568 3242

Tuotanto

 • Janne Tamminen
  Email
  040 058 8510

Haastattelupyynnöt