Warner Music Live > Artistit> Painikerho

Painikerho

Turkulainen indierocktrio Painikerho julkaisi 10.2. ensimmäisen EP:nsä. Painikerhossa soittaa Seinäjoen painikerhossa 90-luvulla painiuransa aloittaneet veljekset Pietu ja Akusti Sepponen sekä alataajuuksia luotsaava Tapani Levanto. Bändin jäsenet ovat tuttuja mm. Kiveskives, Molly Grows Up ja Mimica -yhtyeistä.

“Lovelle lasken lauluni” -EP:n kappaleet koostuvat yhdistelmästä huoletonta soiton vapautuneisuutta ja elämäniloa sekä melankolista harmaampien päivien kohtaamista. Liialliseen synkkyydessä rypemiseen ei kuitenkaan jäädä, vaan kaiken pohjavireenä on ennemminkin lämmin kaipaus ja kaunis luopumisen tunne taaksejääneitä asioita kohtaan.

Painikerho lähti alunperin viime maaliskuussa studioon tarkoituksenaan äänittää kokonainen pitkäsoitto. Levyllinen biisejä äänitettiinkin, mutta lauluäänitysten aikana EP:llä julkaistava biisinelikko alkoi teemallisesti hahmottua niin omaksi saarekkeekseen, että tuntui järkevältä julkaista se omana eheänä kokonaisuutenaan EP-mitassa.

Painikerhon kappalevastaava Pietu Sepposen mielestä siirtymä suomenkielisen musiikin pariin on ollut yllättävänkin luontevaa: “Monta vuotta soitin pääasiassa instrumentaalirockia välillä huudahtaen mikkiin “oh yeah”-tyyppisiä kielikukkasia. Nyt tuo huutelu on vaihtunut mm. prinssien yt-neuvotteluista laulamiseen. Se tuntuu ihan luontevalta kasvulta”, Sepponen toteaa.

Painikerho on vastikään solminut keikkamyyntisopimuksen Warner Music Liven kanssa. Kevään aikana onkin luvassa keikkoja mm. Pariisin Kevään ja Apulannan lämppärinä.

Painikerho “Lovelle lasken lauluni” EP:llä soittaa:

Pietu Sepponen – kitara & laulu, Akusti Sepponen – rummut, Mikko M. Koskinen – basso, Oskari Ruohonen – keyboards & taustalaulu (1,2,3), Milja Mäkelä – taustalaulu (3)
säv. san. Pietu Sepponen, sov. Pietu Sepponen, Akusti Sepponen, Mikko M. Koskinen
Oskari Ruohonen – äänitys & miksaus @ Rodhouse Studio
Jaakko Virtalähde – masterointi

Keikkamyynti: Olli Vartiainen / Warner Music Live olli.vartiainen@warnermusic.com
Levy-yhtiö: Karhuvaltio Records / Tapani Levanto tapani.levanto@karhuvaltio.com
Haastattelut: Pietu Sepponen / pietujuhana@gmail.com / 0408478007

Keikat

— Keikkatauko —

Yhteystiedot

Keikkamyynti

  • Olli Vartiainen
    Email
    040 966 5230