Ajankohtaista

Pete Parkkosen suomenkielinen albumi julkaistaan ensi viikolla — 15.04.2014

Kesällä 2011 Pete Parkkonen alkoi työstää ensimmäistä suomenkielistä albumiaan, joka on nyt vihdoin valmis. Uusi, artistin omaa nimeä kantava pitkäsoitto julkaistaan 25. huhtikuuta.

pete tiedotekuvaPete Parkkosen suomenkielisen debyytin tuottajana ja Peten aisaparina biisien kirjoittamisessa on toiminut Joonas Angeria (mm. Isac Elliot).  Albumi sisältää yhdeksän popkappaletta, joista jokaisen takana Pete seisoo sataprosenttisesti. Tekstejä ovat Peten ja Joonaksen lisäksi olleet tekemässä esimerkiksi Jouni Hynynen, Axel Ehnström ja Eva Louhivuori.

- Olen saanut tutustua mahtaviin ihmisiin ja oppinut paljon uutta biisinkirjoittamisesta. Siisteintä on se, että minusta on tullut paljon parempi laulamaan suomeksi. Toki kärsivällisyyttä on kolmen vuoden aikana tarvittu, mutta olen aina ollut sitä mieltä että hiljaa hyvä tulee, Pete sanoo.

Pete on levynteon aikana löytänyt itsestään laulunkirjoittajan. Kappaleet ovat henkilökohtaisia ja moneen niistä Pete on vuodattanut tuntojaan kuin päiväkirjaan. Levynteko oli pitkä ja opettavainen prosessi.

Pete Parkkosen uudelta levyltä on tähän mennessä julkaistu kaksi singleä, rockbiisi Mitä minä sanoin ja herkkä Mun. Kappaleet voi kuulla livenä muun muassa albumin julkaisupäivänä 25. huhtikuuta Helsingin LeBonkissa.

Idolsissa kolmanneksi vuonna 2008 sijoittuneelta Peteltä on aiemmin ilmestynyt kaksi englanninkielistä albumia, kultaa myynyt First Album (2009) ja I’m An Accident (2010).

Anna Abreu julkaisi uuden singlen — 11.04.2014

Anna_Abreu_17174pieniEmma-palkittu Anna Abreu julkaisee tänään perjantaina 11. huhtikuuta uuden, odotetun albuminsa ensimmäisen singlen Ra-ta ta-tan. Abreu on työstänyt viidettä studioalbumiaan yhdessä tuottajien Jonas W. Karlssonin (Elokuu) ja Jarkko Ehnqvistin (JVG) kanssa. Kappaleita ovat olleet kirjoittamassa myös ruotsalaiset huippusäveltäjät. Anna kuvailee tulevaa levyään urbaaniksi popiksi, jossa sukelletaan maailman eri rytmeihin.

”Uuden levyn teko on ollut mielenkiintoinen projekti. Olemme tehneet kappaleita Jarkon ja Jonaksen kanssa lähes kahden vuoden ajan, ja on ollut tärkeää saada tehdä albumia rauhassa. Ra-ta ta-ta -single on sopivalla tavalla uutta soundia ja siitä alkaa hyvin lähtölaskenta albumiin. Huhtikuussa alkavilla keikoilla tullaan kuulemaan muitakin uuden levyn kappaleita”, kertoo Anna Abreu.

Katso Ra-ta ta-ta musiikkivideo täältä!

24-vuotias Anna Abreu on ollut viime syksystä saakka listojen kärjessä peräti kahdella hitillä, Vain elämää -ohjelmasta tutulla Kylmästä lämpimään -kappaleella sekä JVG:n Huominen on huomenna -singlellä. Annan tunnetuimpia biisejä ovat Hysteria, Worst Part is Over, Music Everywhere ja Vinegar. Anna on myynyt uransa aikana yhteensä lähes 200 000 albumia. Anna Abreu solmi levytyssopimuksen Warner Music Finlandin kanssa vuonna 2012.

Annan kevään keikat löydät täältä.

Tulevat keikat

Kaija KooJVGJVGJVG