Ajankohtaista

1990-luvun suursuosikki Neon 2 palaa uuden musiikin ja keikkojen kanssa — 08.12.2017 klo 13:17

Tänään julkaistava Itseni kaltainen –single johdattaa uuden innon löytäneen yhtyeen kohti ensi kesän festarilavoja

Vuonna 1992 ensimmäisen levytyssopimuksena solminut Neon 2 löi itsensä kertaheitolla läpi tuplaplatinaa myyneellä Polku –esikoisalbumillaan. Tässä talossa, Kemiaa, Polku ja Ei yksinäinen unta –saa hiteistään tunnettu yhtye julkaisi urallaan kolme studioalbumia ja oli yksi 1990-luvun suurimpia kotimaisia popilmiöitä. Yhtye jäi tauolle soitettuaan Oulussa viimeisen keikkansa vuonna 1997. Liki parinkymmenen vuoden tauon on katkaissut vain vuoden 2014 We Want More –tv-ohjelma sekä tänä vuonna tunnustellen heitetyt muutamat keikat. Nyt Neon 2 on kuitenkin valmis täysmittaiseen paluuseen.

Tämän kesän hienosti menneiden keikkojen siivittämänä yhtyeelle on ensi vuodelle myyty jo parisenkymmentä keikkaa, joista tänään julkaistaan ensimmäiset. Neon 2 on mahdollista nähdä tulevana kesänä Himoksen Iskelmä Festivaaleilla sekä Suomipop Festivaaleilla niin Oulussa kuin Jyväskylässäkin. Keikkoja on tulossa vielä lisää, uusia julkistuksia on luvassa vielä tämän vuoden puolella.  ”Olemme jo suunnitelleet keikkasettiä –siitä on tulossa hieno niin visuaalisesti kuin äänellisestikin. Tulevilla keikoilla nähtävät visuaaliset elementit tulevat olemaan iso osa uusia biisejä ja tuttuja klassikoita

”, hehkuttavat Neon 2:sen muodostavat Jussi Rainio ja Rami Alanko kuin yhdestä suusta. Keikoille ei tulla lähtemään pelkästään nostalgiahuumassa, sillä parivaljakko on kirjoittanut myös uusia kappaleita. Näistä ensimmäisenä tänään julkaistaan Itseni kaltainen –niminen single, jonka voit kuunnella täältä.

Paluu tuntuu hyvältä – kaikkien näiden vuosien jälkeen nyt on oikea aika tulla takaisin. Olemme suunnitelleet tätä pitkään – ja viimein olemme valmiita. Tämä kaikki into ja energia päästetään nyt taas ulos”, summaavat Jussi ja Rami tuntemuksiaan uuden alun äärellä.

NEON2 Kesän 2018 keikkoja
pe 29.06. Iskelmä Festivaali, Himos, Jämsä
pe 13.07. Suomipop Festivaali, Oulu
la 14.07. Suomipop Festivaali, Jyväskylä
to 19.07. Tammerfest, Tampere

Lisäyksiä keikkalistaan on luvassa.

Neon 2:sen jäätyä tauolle jatkoi yhtyeen solisti Jussi Rainio musiikin tekemistä niin veljensä Timo Rainion kuin mm. Ressu Redfordinkin kanssa. Musiikki pysyi matkassa myös kitaristi Rami Alangon elämässä.  Omaa studiota pyörittänyt ja biisejä muille säveltänyt mies on ehtinyt kuitenkin paneutua myös liike-elämään perustamalla ohjelmistofirmoja. Ramin elämän vaiheisiin kuuluvat lisäksi Madridin vuodet, josta muutto takaisin Suomeen lopulta mahdollisti Neon 2 –yhtyeen uuden tulemisen.