Ajankohtaista

Tiktak kasaa rivinsä! — 17.11.2017 klo 08:23

 

Kymmenen vuotta hiljaiseloa viettänyt Tiktak kasaa rivinsä ja heittää ensi kesänä neljä festarikeikkaa 

Suomea 1990-luvun lopussa ja 2000-luvun alussa villinnyt Tiktak kasaa rivinsä kymmenen vuoden hiljaiselon jälkeen ja heittää ensi kesänä neljä festarikeikkaa.  Kotimaisen pop-taivaan mm. hiteillään Lopeta, Heilutaan ja Sekoitat mun maailman räjäyttänyt helsinkiläisyhtye nähdään tulevana kesänä ensimmäiseksi Himos Juhannuksen lavalla 22.6.2018.  Tämän lisäksi Petra, Emppu, Nea, Noora, Mimmu ja Tuuli esiintyvät myös Suomipop-festivaaleilla niin Jyväskylässä kuin Oulussakin sekä Tammerfesteillä.

Alkuperäiskokoonpanollaan paluun tekevä bändi julkaisi ensimmäisen levynsä vuonna 1999 ja se nousi suursuosioon heti toisella singlellään ’Lopeta’.  Teini-ikäisistä helsinkiläistytöistä muodostuneesta Tiktakista tuli Suomen nuorin platinaa myynyt artisti ja se piti suosionsa uransa loppuun asti. Bändi julkaisi uransa aikana neljä studioalbumia, jotka myivät kaikki vähintään tuplaplatinaa.  Toistaiseksi viimeisimmän keikkansa Tiktak heitti Helsingin Tavastialla joulukuussa 2007.

Yhtyeen lopettamisen jälkeen Petra ja Emppu ovat jatkaneet uraansa musiikin ammattilaisina, muut Tiktakit ovat opiskelleet itselleen uudet ammatit ja pitäneet musiikin mukana elämässä harrastuspohjalta. Yhteyttä toisiinsa naiset ovat kuitenkin pitäneet kaikki nämä kymmenen vuotta, vähintään kokoontumalla kerran vuodessa yhteisen juhlapöydän ääreen. ”Paluu tuntuu samaan aikaan hämmentävältä, oudolta, kutkuttavalta ja ihanalta. On hienoa, että vuosien jälkeen me noustaan vielä muutaman kerran yhdessä lavalle sanomaan jäähyväiset tälle mahtavalle bändille. Tuntuu mageelta, et vedetään vikat keikat just festareilla, nimittäin festareilla Tiktak on musta aina ollut parhaimmillaan” , kommentoivat nuoret naiset kuin yhdestä suusta.

TIKTAK KESÄN 2018 KEIKAT
22.6. Himos Juhannus 20v.
12.7. Suomipop Festivaali Jyväskylä
13.7. Suomipop Festivaali Oulu
20.7. Tammerfest

KOKOONPANO:

Emppu– kitara, taustalaulu
Mimmu– basso
Nea– kosketinsoittimet
Noora– kitara, taustalaulu
Petra- laulu
Tuuli– rummut

TIKTAK DISCOGRAFIA
Frendit (1999) –englanniksi nimellä Friends ( 2000)

Jotain muuta (2001)
Ympyrää ( 2003)
Myrskyn edellä ( 2005)
Sinkut 99-07 –kokoelma ( 2007)