Ajankohtaista

Waltteri Torikan huima menestys jatkuu – debyyttialbumille kultaa! — 11.11.2015 klo 10:12

waltteriPalkitun oopperalaulajan Waltteri Torikan odotettu debyyttialbumi Sydän julkaistiin perjantaina 16. lokakuuta. Se on siitä asti pysynyt virallisen albumilistan viiden kärjessä, ja huima menestys vain jatkuu: Sydän-albumi on ylittänyt kultalevyrajan eli sitä on myyty yli 10 000 kappaletta!

– Olen erittäin onnellinen kultalevystä. Albumi on tehty suurella sydämellä, ja kun yleisön vastaanotto on ollut näin lämmin, levyn ja konserttikiertueen menestys tuntuu erinomaisen hyvältä! Artistina olen ennen kaikkea palveluammatissa. Ilman yleisöä me artistit emme ole mitään, Waltteri kiittelee.

Sydän on viihdelevy, jolla ylistetyn baritonin ääni taipuu huikeisiin suorituksiin Janne Huttusen tuottamissa kappaleissa. Mahtipontista tunnelmaa lisää entisestään albumilla kapellimestari Ville Matvejeffin johdolla soittava Jyväskylä Sinfonia.

Waltteri on parhaillaan lähes kokonaan loppuunmyydyllä konserttisalikiertueella, joka huipentuu 4. joulukuuta Helsingin Musiikkitaloon Jouluinen Sydän -konserttiin. Siellä on mukana Waltterin Sydän-debyyttialbumilla soittava Jyväskylän Sinfonia kapellimestarinaan Ville Matvejeff. Lista- ja arvostelumenestystä niittäneen Sydän-albumin kappaleiden lisäksi Musiikkitalossa on luvassa joulun klassikoita. Konsertissa kuullaan vierailevana solistina Johanna Rusasta.

Waltteri Torikka on Suomessa ja ulkomailla uraa luova uuden sukupolven ooppera- ja konserttilaulaja. Pro Musica -säätiö valitsi Waltterin viime vuonna vuoden nuoreksi muusikoksi. Hän voitti keväällä MTV:n Tähdet, Tähdet -ohjelman.